Volgens Lecrerc hoeft hij niet agressief te rijden om verstappen te verslaan

Zowel tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië  als tijdens de Grand Prix van Oostenrijk ging het er heftig  aan toe tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Gelukkig lieten de stewards lieten het beide races toe. De next titanenstrijd? Toch is Charles Leclerc  van Ferrari van mening dat hij niet agressief hoeft te racen om Max Verstapen van Red Bull-rivaal te verslaan.

Iedereen die Formule 1 fan is heeft genoten tijdens de Grands Prix van Oostenrijk en van Groot-Brittannië met volle teugen van de kemphanen Charles Leclerc en Max Verstappen. Het ging er heftig aan toe en beide coureurs begaven zich enkele keren op het randje van het toelaatbare, maar de stewards lieten het tot tevredenheid van vele F1-fans gelukkig toe.

De geschiedenis tussen de twee Formule 1-coureus gaat al een lange tijd terug. Toen ze beide nog karten gingen ze op het kartcircuit geregeld met elkaar in gevecht. Leclerc legt uit dat hij wel kan genieten van de agressiviteit van Verstappen.

“Max is een agressieve coureur, maar ik vind het gaaf om daar tegen te racen. Zolang het voor ons maar duidelijk is waar de grenzen liggen, want dam weten we waar we aan toe zijn. De laatste paar races hebben we hier gelukkig meer duidelijkheid over gekregen. Ja, Max is agressief, maar als we weten dat het mag, dan kunnen we dat allemaal zijn.”

“Al betekent dat niet dat ik Verstappen alleen maar kan verslaan door agressief te rijden. Het is een kwestie van je rijstijl op de baan aanpassen aan de regels. De kracht van een F! coureur kan je naar mijn mening aflezen aan de manier waarop hij zich aanpast aan verschillende situaties op de baan”, aldus de jonge Charles Leclerc van Ferrari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *