Verstappen deed naar eigen zeggen niks verkeerd: “Ik houd me niet in”

© Alfa Romeo

Wat Max Verstappen betreft treft hem geen blaam in de botsing tussen hem en Kimi Raikkonen in de eerste bocht van de Belgische GP. Volgens de Nederlander was het een race-incident, geheel in lijn met wat de wedstrijdleiding oordeelde.

Toen het in het programma Peptalk van Ziggo Sport ging over leren van fouten uit het verleden, was de vraag aan Max Verstappen van de mannen aan tafel galshelder: “Had je afgelopen weekend rustiger aan moeten doen in de eerste bocht na jouw slechte start?”

“Achteraf is het natuurlijk altijd makkelijker oordelen, maar het maakt dan allemaal al niet meer uit, omdat het toch al gebeurd is. Ik denk niet dat ik een fout maakte en ik ben er ook de man niet naar om me in te houden.”

“Ik denk niet dat ik fout zat en ik denk overigens dat ook Kimi Raikkonen niet fout zat, want hij zag me gewoon niet. Bovendien zou ik nooit in die situatie zijn gekomen als mijn start gewoon goed was geweest, dus daar ligt het werkelijke probleem”, aldus de man die dat probleem uitgebreid toelichtte.

Vervolgens gaat de Red Bull-coureur die dit seizoen reeds twee Grands Prix won door over waarom hij niet gezien werd door de Fin: “De spiegels die op onze auto’s zitten kan je net zo goed verwijderen, daar zie je helemaal niks in. Tegenwoordig worden ze ook nog eens zo geplaatst dat het enkel aerodynamisch gewin oplevert, die dingen halen zo echt niets uit.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *