Ricciardo worstelt met diskwalificatie: “Dit is het moeilijkste aan de Formule 1”

Foto: Renault

Op de vooravond van de Mexicaanse Grand Prix werd het Formule 1-team van Renault gediskwalificeerd en verloor het zijn goede resultaten in de Grand Prix van Japan. Renault moest hiermee een flink puntenverlies incasseren. Dieptepunten als deze zijn volgens Daniel Ricciardo het zwaarst om te verteren in de koningsklasse van de autosport.

Na afloop van het onderzoek van de FIA kreeg het Formule 1-team van Renault een vernietigend oordeel voorgeschoteld over zijn ‘automatische rembalans’. Het systeem, bij het overheidsorgaan aangekaart door Racing Point, werd illegaal verklaard en daarmee moest het team afstand nemen van de zesde en tiende plaats die het op Suzuka had behaald.

Daniel Ricciardo, die in Japan met acht punten op zak huiswaarts keerde, baalt enorm van de uitspraak en noemt het “waarschijnlijk het zwaarste aspect van deze sport”. De AustraliĆ«r liet zich bij de internationale media nog verder uit over het voorval.

“Het is waarschijnlijk bij heel veel sporten het geval, maar bij de Formule 1 in het specifiek zijn er zoveel variabelen en dingen die fout kunnen gaan. Nu voel ik me goed en denk ik dat het weekend te gek zal worden, maar misschien gebeurt er wel iets dat het gevoel zal veranderen. Er zijn zoveel dingen die ze je kunnen afnemen, dus in die zin is het soms niet de leukste sport, nee.”

Ricciardo gaat in ieder geval niet bij de pakken neerzitten: “Ik zie nu in het team dat we boos en gefrustreerd zijn, maar tegelijkertijd is het ook motivatie om de verloren punten weer terug te halen. De slechte dagen gebruik je als motivatie, dat is denk ik de beste kant van de sport. En de goede dagen waardeer je simpelweg, dat is ook belangrijk om die te vieren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *