De leiding hebben en houden van de Grand Prix van Italië is niet eenvoudig, blijkt tijdens deze Grand Prix. Charles Leclerc vecht hard voor zijn overwinning en zorgt ervoor dat Lewis Hamilton zelfs fouten maakt. Hamilton weet de foutjes van Leclerc zelf niet af te straffen en gaat vervolgens tien ronden voor het eind zelf de behoorlijk fout in. De Brit schiet rechtdoor in de eerste bocht. Bottas gaat Lewis op dat moment voorbij en eindigt uiteindelijk op de 2e plaats

Door die fout krijgt het gevecht om de leiding een nieuw hoofdstuk met een nieuwe hoofdrolspeler: Valtteri Bottas. De Fin ging later naar binnen voor nieuwe mediumbanden en kan daardoor Leclerc gaan aanvallen.

De druk bleef tot de laatste ronde voor Charles Leclerc, maar de Monegask gaf geen enkele krimp. Bottas kwam dichtbij, maar wist uiteindelijk geen aanval te plaatsen voor de overwinning, waardoor Leclerc de zege thuis wist te brengen voor Ferrari, dat 9 jaar heeft moeten wachten op een overwinning in eigen land. Het is voor Leclerc zijn 2e overwinning na vorige week de GP van België te hebben gewonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *