Leclerc ramt Verstappen uit de wedstrijd

Max Verstappen is voor de tweede keer dit seizoen tegen een DNF aangelopen. Na zijn eigen thuisrace op Spa liep ook de thuisrace van motorleverancier Honda op een teleurstelling uit. De Nederlander legt de schuld van de incident volledig bij Charles Leclerc, die volgens hem een straf verdient.

Verstappen kwam op Suzuka beter uit de startblokken dan Ferrari en leek daarmee meteen terrein goed te maken. De praktijk bleek echter weerbarstiger, volgens de Nederlander met dank aan een zekere Ferrari-coureur. “We hadden een hele goede start. Ik denk zelfs de beste van dit seizoen. Alleen in de tweede bocht werd ik gewoon vol in de zijkant gereden door Leclerc”, verkondigt de Red Bull-coureur na zijn uitvalbeurt in gesprek met Ziggo Sport.

De Monegask leek met onderstuur te kampen en daardoor naar buiten te glijden, precies naar de plek waar Verstappen zat dus. “Het is gewoon heel lomp. Ik liet gewoon genoeg ruimte en zat er al voor. Je weet ook dat je altijd onderstuur krijgt met zo veel auto’s bij elkaar. Je kan daar dus niet vol op de limiet naar binnen toe gaan. Hij reed gewoon in de zijkant van mijn auto.” Daarna was voor Verstappen al snel duidelijk dat er voor hem geen eer meer te behalen viel. “Ik had zo veel schade, het bardeboard hing er af en de hele zijkant was opengereten. Het had geen in om door te gaan, vandaar dat we maar naar binnen zijn gereden.”

Leclerc kon zijn weg overigens wel vervolgen, in het begin ook nog met een kapotte voorvleugel – met een gevaarlijke situatie voor Lewis Hamilton tot gevolg. De wedstrijdleiding gaat het incident met Verstappen pas na afloop onderzoeken, tot onbegrip van Verstappen. “Dit moet gewoon meteen een straf opleveren [voor Leclerc]. Wat moet hij dan nog meer doen om een straf te krijgen? Ik vind het echt belachelijk wat er vandaag gebeurt.” Volgens Verstappen mag Ferrari sowieso niet klagen op Suzuka. “Buiten dat maakt Vettel gewoon een valse start. Omdat hij geen voordeel haalt uit zijn beweging wordt dat dan niet bestraft, maar in de regels staat gewoon dat je niet mag bewegen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *