Hamilton: “Niet de manier waarop ik wil winnen”

© Mercedes

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Canada gewonnen na een tijdstraf voor Sebastian Vettel. De Brit is blij met de punten, maar geeft aan zo niet te willen winnen.

“Dit is natuurlijk niet de manier waarop ik een race wil winnen”, zo geeft Lewis Hamilton te kennen na het podium, om daaraan toe te voegen dat de tijdstraf van vijf seconden voor Vettel in zijn ogen correct is.

“Ik pushte volle bak om hem in een fout te forceren en daar slaagde ik in, waarop hij op een onveilige manier terug de baan op kwam. We raakten elkaar bijna, maar dat is racen.”

Op het weerwoord van Vettel dat hij nergens heen kon, antwoordt Hamilton door de regels nog eens op te lepelen. Als je van de baan bent geraakt, dien je niet direct terug te keren op de racelijn, je dient enige voorzichtigheid te betrachten.”

De 25 punten gingen dus naar de Mercedes-coureur, die daar geen moeite meer voor hoefde te doen in de slotfase van de race. Naar eigen zeggen behoorde een échte aanval ook niet tot de mogelijkheden.

“De temperatuur van de remmen liep te snel op, ik had niks extra’s meer over. Ferrari was bovendien bloedsnel, dus ik ben nog blij dat ik dat tempo heb kunnen volgen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *