Hamilton moet het twee GP’s redden zonder vaste race engineer ‘Bono’

Het eerste raceweekend dit seizoen dat Lewis Hamilton zich van zijn zesde wereldtitel kan verzekeren kent geen goede start. De race engineer van de Mercedes-coureur, Peter Bonnington, zal de komende twee wedstrijden namelijk geen deel uitmaken van het team. De Engelsman moet naar verluidt thuisblijven om medische redenen.

Lewis Hamilton moet het tijdens de Grand Prix van Mexico zodoende redden zonder zijn vaste race engineer ‘Bono’, zoals de Engelsman wordt genoemd. Bonnington moet in het Verenigd Koninkrijk blijven voor een medische procedure en kan niet afreizen naar Centraal-Amerika.

De rol van Bono wordt de komende twee raceweekenden overgenomen door Marcus Dudley, die normaal gesproken de rol vervult van performance engineer in de garage van Hamilton. Dom Riefstahl, hoofd van het race support team van Mercedes, neemt op zijn beurt de rol over van Dudley.

Het zal voor Hamilton waarschijnlijk apart zijn om een nieuwe stem te horen over zijn boordradio. Bono is namelijk sinds het debuut van Hamilton bij het fabrieksteam van Mercedes de race engineer van de coureur. Samen heeft het duo vier – en inmiddels bijna vijf – wereldtitels bijeengesprokkeld.

Bono zal de volgende race in de Verenigde Staten ook afwezig zijn, maar Mercedes heeft goede hoop dat de Brit in Brazilië weer terug zal keren om het seizoen met Hamilton af te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *