Ferrari wil fans dubbelzege geven, maar geeft Formule 1-seizoen 2018-2019 al op

Ferrari voelt zich trots. Charles Leclerc won vorige week in België zijn eerste Grand Prix en start straks op het circuit van Monza van poleposition. Mooie cadeaus op het feest van de Italiaanse renstal.

“We vierden op Piazza del Duomo negentig jaar autosporthistorie. Het plein zal nooit meer zo mooi zijn”, aldus Sebastian Vettel. “Ik ben ook blij dat de race in Monza weer vijf jaar op het programma staat. Klassiekers horen op de kalender.”

Ook Leclerc was onder de indruk van de viering van de verjaardag. “Ik heb nog nooit zoveel passie en emotie gezien. Ik hoop dat ik nog heel lang bij Ferrari blijf!”, aldus de Monegask, die in Monza al weer zijn vierde poleposition pakte dit seizoen.

De feestweek kan niet verbloemen dat de Italianen hard moeten werken, want Ferrari presteert niet goed genoeg. De GP van België was pas de eerste seizoenszege. iedereen was opgelucht, maar de Ferrariwereld draait door. De belangrijkste GP van het jaar staat immers voor de deur: Vandaag de thuisrace in Monza.

Ferrari heeft de fans op eigen bodem al jaren meer verwend. Fernando Alonso was in 2010 de laatste die in een Ferrari de thuisrace op zijn naam schreef.

“Ik had niet helemaal niet in de gaten door hoeveel impact dat had. Dat besefte ik mij pas later. De huldiging was onvoorstelbaar. Ik vierde mijn zege boven een rode zee van Ferrari”, schetst de Spanjaard.

Later vanmiddag zullen we weten of Ferrari hun pole position weten om te zetten in een overwinning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *