F1-coureurs moeten in Mexico oppassen voor track limits

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Met het verdwijnen van grindbakken durven Formule 1-coureurs nóg meer op het randje te rijden, aangezien de consequenties bij een foutje kleiner zijn. In een poging zulk gedrag tegen te gaan, let de FIA tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico beter op de baanlimieten.

Voor de Grand Prix van Mexico heeft de FIA voor de coureurs verduidelijkt waar de grenzen liggen gedurende het weekend. In het specifiek worden drie bochten of bochtencombinaties besproken. Met name de elfde bocht van het circuit, de laatste in een serie van snelle kronkels in het middengedeelte van het parkoers, dienen de coureurs dit weekend in de gaten te houden.

In de elfde bocht is namelijk een elektronisch meetsysteem geplaatst dat kan bepalen wanneer een coureur de bocht niet goed heeft genomen. De FIA heeft het systeem opzettelijk bij het uitkomen van deze bocht geplaatst, omdat coureurs hier snelheid en daarmee ook tijd kunnen winnen door losjes met de track limits om te gaan.

Wie bij het uitkomen van de elfde bocht compleet over de rood-witte kerbstones gaat, zal zijn rondetijd verliezen. Een coureur die driemaal dezelfde fout begaat, krijgt een zwart-witte vlag en zal door de stewards worden onderzocht. Wanneer een coureur door toedoen van een ander buiten de baan wordt gedrukt, zullen de stewards de situatie bekijken.

Daarnaast zullen de stewards ook de bezigheden in de bochtencombinatie één, twee en drie nauwlettend in de gaten houden, evenals bocht acht. In deze bochten wordt het meetsysteem echter niet gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *