Emotionele Gasly: “Ik vroeg Leclerc alsjeblieft de race te winnen voor Anthoine”

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoewel Pierre Gasly een goed resultaat behaalde tijdens de Grand Prix van België, toonde hij zich na afloop erg emotioneel om het verlies van Anthoine Hubert. “Het was de meest emotionele race uit mijn carrière. Je bent als 23-jarige niet klaar om een van je beste vrienden te verliezen.”

De Franse coureur van Torro Rosso kende Hubert al sinds zijn zevende, toen hij samen met hem begon met karten. “Wij zijn huisgenoten geweest, we hebben in hetzelfde appartement gewoond voor zes jaar”, vertelt Gasly in gesprek met onder meer de verzamelde media. “Ik ben nog steeds geschokt. Ik realiseer me niet hoe snel het blijkbaar afgelopen kan zijn.”

Vóór de race sprak Gasly met Ferrari-coureur Charles Leclerc, die ook goed bevriend was met Hubert. “Ik zei tegen Charles: ‘win alsjeblieft de race voor Anthoine’. We hebben met zijn drieën zoveel jaren samen geracet en kenden elkaar zo goed. Een paar jaar geleden verloren we Jules (Bianchi, red.) en nu Anthoine. Het is verschrikkelijk nieuws voor de Franse motorsport.”

Uiteindelijk won Leclerc inderdaad de race en droeg hij zijn zege op aan de verongelukte Fransman. Gasly finishte zijn eerste race van zijn tweede aanstelling bij Torro Rosso op de negende plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *