Valtteri Bottas heeft op overtuigende wijze de Grand Prix van Japan gewonnen. Max Verstappen kenden geen succes in Suzuka, nadat hij door Charles Leclerc in de tweede bocht werd geramd.

De Japanse Grand Prix ging van start met Sebastian Vettel op poleposition, met naast hem teamgenoot Charles Leclerc en daarachter de beide Mercedessen. Max Verstappen vertrok vanaf de vijfde positie en had een prima start tot hij in de tweede bocht een tik van Leclerc kreeg, waardoor hij spinde. Leclerc kon zijn weg vanaf de derde plaats vervolgen, maar de Ferrari-coureur had schade aan zijn voorvleugel. Verstappen viel terug tot de achttiende positie en moest beginnen aan een opmars.

Polesitter Vettel leek overduidelijk een valse start te maken, maar werd niet bestraft door de wedstrijdleiding. De Duitser bewoog voordat de lampen uit waren, zetten zijn Ferrari stil en verloor uiteindelijk een positie bij de start.

Met Valtteri Bottas, die als een komeet uit de startblokken schoot, aan de leiding voor Vettel en Hamilton was de actie voor aan het veld in de openingsfase verdwenen. Leclerc wist in de openingsfase eenvoudig posities goed te maken en lag al snel weer in de top tien. Voor Max Verstappen zat de race er al na vijftien ronden op, doordat de schade aan zijn Red Bull te groot was om doorrijden mogelijk te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *