Bottas door het stof na P6: “Dit was schokkend slecht”

© Mercedes AMG

Valtteri Bottas kende een uiterst moeizame kwalificatie in Canada. De Fin crashte bijna in Q3 en ook een tweede poging leverde hem geen succes op.

Valtteri Bottas moest na afloop van de kwalificatie op het Circuit Gilles Villeneuve even slikken. De Fin vond zichzelf na een rommelige Q3 pas terug op de zesde positie. Bottas stak de hand in eigen boezem.

“Vanzelfsprekend was het beter dan crashen, maar het was verre van ideaal”, beschrijft de Mercedes-coureur het moment waarop hij zijn W10 bijna in de muur parkeerde. “Zo’n fout is zeker niet lekker en je staat al met een-nul achter voor je laatste run. Dat was een zeer rommelige ronde en dat kan wel eens gebeuren.”

“Het was een schokkende kwalificatie van mij, maar in de race is alles mogelijk. Ik ga vol in de aanval en dan zien we wel wat er mogelijk is.”

Teamgenoot, en titelrivaal, Lewis Hamilton start de race vanaf de tweede positie. In de titelstrijd kan Bottas zich weinig fouten veroorloven, aangezien zijn achterstand reeds zeventien punten bedraagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *